Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

"Křesťanské" Signály v akci

Je kouzelné, co někteří "křesťané" zvládají dělat a tvářit se přitom skoro svatě. Právě mi byl zablokován účet na Signálech.cz s tím, že do 48 hodin bude smazán. To by mi nevadilo. Vedení Signálů se rozhodlo zlikvidovat všechny jen trochu aktivní "konzervativce" a já jsem jeden z nich, takže mi to patří. Poněkud mne ale nadzvedla ta vylhaná odůvodnění.

Nevadilo by mi, kdyby napsali: "Svým konzervativním a katolickým pohledem nezapadá do našeho liberálního křesťanství, takže ho tu nechceme." Nebo: "Obtěžuje nás, že nás kritizuje, což se nesmí." Byla by to pravda a všichni by byli spokojeni. No tedy všichni asi ne, odhaduji, že minimálně 1/3 aktivních uživatelů by byla více či méně nespokojená, ale jelo by se dál. RT Signálů má zřejmě ale potřebu předstírat, že lidi vyhazuje za vážné přečiny, které bere každý jako seriózní a nenapadnutelný důvod. A protože u mne takové přečiny neexistovaly, tak si je holt vymysleli.

 

Dnes v noci mi přišel zajímavý vzkaz od HejTiho (jeden z šéfů na Signálech) a v něm bylo toto:

---

Váš účet účet cinik byl zablokován pro pro vážné porušování Pravidel, a to vyhrožováním, zastrašováním a urážkami (II. 10. d.) členovi RT jako reakce na výzvu smazání článku porušujícího Pravidla. Dále za porušení IV. 5. e a dlouhodobé urážení, zesměšňování a ponižování uživatelů, RT a signály.cz v prostoru i mimo prostor signály.cz (II. 10. d, II. 10. l).

Účet bude smazán přibližně za 48 hodin po Vaší první aktivitě na signály.cz po doručení tohoto vzkazu. Do té doby ho můžete pasivně používat a zálohovat si data, která jste si na něm shromáždil. Ta budou po smazání již nepřístupná vyjma věcí zveřejněných v prostoru spravovaném jinými uživateli.

Za Realizační tým signály.cz, o. s.

s modlitbou

Jan Šedo (HejTi)
hejti@signaly.cz

---

To, co mne na tom fascinuje nejvíc, je to "s modlitbou". Chápu, že se třeba i věříci člověk rozhodne sem tam udělat nějakou sviňárnu, protože si myslí, že účel světí prostředky (i když katolická morálka princip účelu světícího prostředky striktně odmítá - alespoň jsme se to tedy v náboženství tak učili). Ale takováhle potměšilost, ohánět se uprostřed sviňárny s "modlitbou", na to by věřící žaludek mít neměl.

Vezměme to stručně. Nevím, co vy si představíte pod pojmem "vyhrožování, zastrašování a urážky (II. 10. d.) členovi RT". Fakticky šlo o to, že mi členka RT napsala požadavek, abych smazal článek, který podle ní urážel a očerňoval RT, což se nesmí (ve skutečnosti prostě kritizoval RT za její tažení proti konzervativcům a oznamoval, že na protest proti němu končím svoji kariéru redaktora Událostí Signálů). Onoho vyhrožování jsem se měl dopustit tím, že jsem odpověděl, že nic mazat nebudu, protože článek nic neporušuje, a dodal jsem, že jestli ho smažou, obratem ho zveřejním na médiu ještě čtenějším, než je můj blog na Signálech, takže by si měli rozmyslet, nakolik se jim tentokrát ohýbání pravidel vyplatí.

Urážkou patrně bylo mé konstatování, že neschopnost RT veřejně obhájit svá rozhodnutí a jejich snaha potlačit kritiku zákazy reprodukování a komentování komunikace mezi RT a uživateli a zákazy kritiky je dětinská a že dokud se nenaučí postavit se veřejně za to, co dělají, zůstanou jen malými dětmi, kterým nikdy neměla být svěřena žádná výkonná moc, páč nevědí, co s ní (podotýkám, že šlo o neveřejnou diskusi).

Pokud jde o "dlouhodobé urážení, zesměšňování a ponižování uživatelů", absolutně nechápu, kde tuto myšlenku vzali. Možná se to dovím u soudu, protože vážně zvažuji, že budu žalovat RT Signálů pro pomluvu, neboť totéž odůvodnění mého zablokování bylo vyvěšeno i veřejně a s mým občanským jménem na této stránce :

"byl zablokován (před zrušením) účet Cinik Ignáci Pospíšilovi pro vážné porušování Pravidel, a to vyhrožováním, zastrašováním a urážkami (II. 10. d.) členovi RT jako reakce na výzvu smazání článku porušujícího Pravidla. Dále za porušení IV. 5. e a dlouhodobé urážení, zesměšňování a ponižování uživatelů, RT a signály.cz v prostoru i mimo prostor signály.cz (II. 10. d, II. 10. l)."

Dámy a pánové, uznávám, že v jednom jsem rozhodně pravidla Signálů.cz vědomě a úmyslně několikrát porušil: nerespektoval jsem, nerespektuji a nikdy nebudu respektovat jejich nemravné pravidlo, že uživatelé nesmějí reprodukovat a zveřejňovat komunikaci se správci o (údajném) porušení pravidel - pravidlo, jehož jediným smyslem je, aby správci byli nekontrolovatelní a aby se nikdo nemohl hájit proti nespravedlivým trestům. A připouštím, že jsem se provinil tím, že jsem chtěl, aby křesťanský server byl spravován jako křesťanský server, což by pro ně znamenalo více práce a námahy, což je v jejich očích zřejmě neodpustitelné. To jsou skutečné důvody mého vyhostění. Ale v těch odůvodněních je hledám marně. Namísto nich tam jsou lži.

Koneckonců, pokud jde o dlouhodobost mého údajného řádění, toto je výrok Majkiii (členka RT zodpovědná právě za řešení porušování pravidel tohoto typu) ze 26. 9. 2009: "Nejsem si vědoma toho, že by Cinik někdy závažným způsobem porušil Pravidla signály.cz" (viz diskuse pod článkem ).

AKTUALIZACE:

Uplynuly dvě hodiny od onoho oznámení, že mám uzamklý účet a 48 hodin na zálohování dat. Už není co zálohovat, páč můj blog je už smazán. RT Signálů je opravdu důvěryhodný partner. Buďme rádi, že zrovna on je zde, odhodlán pečovat o "duchovní růst a formaci mladých křestanů ".

AKTUALIZACE2:

Poté, co jsem RT Signálů upozornil na některé vymoženosti našeho soudnictví, obratem vymazal z "obvinění" mé občanské jméno. Obávám se ale, že to nestačí.

AKTUALIZACE3:

Vedení Signálů mne upozornilo, že můj blog sice vypadá smazaný, ale úplně smazaný není a dá se do něj dostat. Což je nakonec pravda, je jak si nechápu, jak jsem na to měl podle nich sám přijít... 

Autor: Ignác Pospíšil | úterý 3.11.2009 3:01 | karma článku: 19,63 | přečteno: 2788x
  • Další články autora

Ignác Pospíšil

Pád papeže showmana?

Obrovský skandál, který otřásl autoritou a pověstí Svatého stolce a papeže Františka, je pro všechny katolíky velmi bolestný, tím spíše, že se dal očekávat.

28.8.2018 v 12:14 | Karma: 40,30 | Přečteno: 4459x | Diskuse| Společnost

Ignác Pospíšil

Proč Alfie Evans musí zemřít

Na mnoha webových stránkách dnes můžeme v podstatě v přímém přenosu sledovat boj o život Alfieho Evanse, anglického postiženého chlapce,

25.4.2018 v 21:32 | Karma: 30,80 | Přečteno: 1251x | Diskuse| Společnost

Ignác Pospíšil

Lidovecké vystřízlivění

Tak je ten lidovecký rauš za námi. Po čtvrt roce nepochopitelného stavu blízkého těžké opilosti lidovci vystřízlivěli a vzpomněli si, jak se počítá do deseti. A koalici se STAN hodili do stoupy...

20.7.2017 v 7:10 | Karma: 25,30 | Přečteno: 1359x | Diskuse| Politika

Ignác Pospíšil

Jak migrační krize pomáhá české ekonomice

Ve světle absurdních žvástů o tom, že migrační krize přinesla do Německa hospodářský růst, je zajímavé vědět, že naproti tomu zcela reálně podpořila českou ekonomiku...

31.12.2016 v 8:47 | Karma: 36,40 | Přečteno: 1524x | Diskuse| Společnost

Ignác Pospíšil

Lidovecká kouřová clona

Lidovci se dnes plnou vahou vložili do (koneckonců jejich ministrem vyvolaného) skandálu okolo (ne)ocenění pana Bradyho. Celá ta kouřová clona by byla k smíchu, kdyby to nebylo k pláči...

25.10.2016 v 20:51 | Karma: 39,98 | Přečteno: 2241x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Irák schválil nový zákon proti homosexualitě, hrozí za ni až 15 let vězení

28. dubna 2024  8:40

Irácký parlament v sobotu schválil nový zákon zaměřený proti vztahům lidí stejného pohlaví. Nově...

Počasí v Česku opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, sníží teploty

28. dubna 2024  7:47

Počasí v Česku v neděli opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, se kterou nepočítaly...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1599x
Katolík, novinář a komentátor. Vydavatel a šéfredaktor časopisu Duše a hvězdy.