Ignác Pospíšil

A proč neznárodnit i Agrofert?

12. 05. 2016 23:42:17
Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová z hnutí Ano 2011 přišla s originálním nápadem - znárodnit všechny státu nepatřící budovy v areálu Pražského hradu. Tedy nejen budovy patřící nejen Církvi, ale i soukromým osobám.

Jistě, u nohsledky bývalého komunisty, poskoka StB a čachráře s dotacemi to zas až tolik nepřekvapí, ale když on ten pán od těch komunistů odešel a nějakou dobu se i snažil předstírat, že s nimi nemá nic společného.

Nehorázná zlodějina, kterou tato dáma plánuje, by měla vyděsit úplně každého. Tady už nejde jen o to, co si pan Babiš a jeho suita nahrabou z dotací, co si nakradou pro sebe. Pokud začnou znárodňovat, pak už je nic nezastaví. Nikdo před nimi nebude v bezpečí, kdykoliv se jim to bude hodit, zlikvidují a okradou kohokoliv. Kromě sebe, samozřejmě, sobě maximálně tak přihrají tučné dotace, či si umetou cestičku vhodnými zákony, likvidujícími jejich konkurenci.

Paní Šlechtová je natolik mimo, že je na adresu Církve schopna mluvit o "žalobách, jimiž se Církev pokouší získat víc, než na co má nárok" - ačkoliv každý příčetný člověk chápe, že žaloba je jen legitimní prostředek, jak se domoci majetku, na který žalující naopak právo má, jinak je to jen ztráta jeho peněz. Nečekejte od ní, jejího šéfa a její strany žádnou úctu k právu či soukromému majetku. A neuklidňujte se tím, že vy přece nic nemáte. Všichni přece doufáte, že něco mít budete (nebo vaše děti).

No, ale na závěr si přece jen neodpustím malou zlomyslnou otázku: Když už se tu má znárodňovat, tak proč neznárodnit i Agrofert a Čapí hnízdo?

Příspěvek vyšel a je diskutován i na stránkách časopisu Duše a hvězdy.

Autor: Ignác Pospíšil | karma: 33.01 | přečteno: 889 ×
Poslední články autora