Ignác Pospíšil

Jak migrační krize pomáhá české ekonomice

31. 12. 2016 8:47:25
Ve světle absurdních žvástů o tom, že migrační krize přinesla do Německa hospodářský růst, je zajímavé vědět, že naproti tomu zcela reálně podpořila českou ekonomiku...

Ptáte se, jak je to možné, když tu skoro žádné migranty nemáme? Nu, právě proto. Zatímco v Německu migranti katastrofálně zhoršili bezpečnostní situaci a „zvedli“ hospodářství skrze nevratné a neproduktivní výdaje na jejich opečovávání a opravy škod jimi způsobených (podobný hospodářský „vzestup“ vyvolá i tornádo nebo havárie tankeru), nám tím paradoxně skutečně pomohli...

Přinejmenším naši hospodští a hoteliéři si mohou mnout ruce - oproti loňsku výrazně vzrostl zájem Němců (a částečně i Rakušanů) o silvestrovské oslavy v České republice. A důvod tohoto zvýšeného zájmu? Někteří samozřejmě mlží, jiní mají nějaké jiné důvody, ale další jsou až brutálně upřímní: Jsme jednou z nejbezpečnějších zemí světa a nemáme tu téměř žádné muslimy a muslimské migranty.

Co dodat? Doufejme jen, že si tuto bezkonkurenční nabídku udržíme co nejdéle. I v zájmu Němců - když už pomalu přestávají mít bezpečnou zemi k žití, mohou alespoň ještě bezpečně slavit u prozíravějších sousedů.

Ale přiznám se, že v duchu mi neodbytně bliká jedna otázka: Jestlipak jsou dotyční němečtí slavitelé dost konzistentní na to, aby po návratu domů (zase) nevolili Merkelovou, popřípadě nějaké ještě horší vítače.

---

Pokud jde o výše zmíněné absurdní žvásty o hospodářském vzestupu v Německu zprostředkovaném migranty, vizte příklad např. ZDE.

Autor: Ignác Pospíšil | karma: 36.40 | přečteno: 1474 ×
Poslední články autora