Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Copak, copak? Nezbylo na kytku? Nebo není, komu ji dát?

0 0
možnosti

MDŽ nemůže za to, co z něj komouši udělali. Den matek je sice hezká věc, ale neoslavuje všechny ženský, jsou ženy, který matkami nejsou a co s nima? Mdž je umělej svátek, ale pořád je lepší než Valentýn a podobný komerční ptákoviny. A nikdo vás nenutí nic slavit.

1 2
možnosti
Foto

1) MDŽ komouši spoluvymysleli a spoluustavili... 2) Nevidím důvod pro nějaký všeobecný svátek žen (viz článek)...

1 1
možnosti

Proč neslavit Den matek - protože chybí Den otců. ;-)

0 1
možnosti
Foto

Den otců existuje - slaví se třetí neděli v květnu...

0 0
možnosti

já MDŽ neslavím, s tím jsem skončil, a se Dnem matek jsem nezačal, takže se snažím k ženám v rodině a okolo mne chovat pořád pěkně, ne jen jednou ročně "na povel";

k umělosti toho svátku.... no, např. Velikonoce (které naopak slavím obšleháváním kamarádek a známých rád) jsou také zcela umělý svátek, který se slaví pár set let, což je vzhledem k existenci Homo sapiens úplná vteřinka; takže nějakou umělostí bych neoperoval; každý si slevme co chceme, jen tím neotravujme druhým život :-)

1 1
možnosti
Foto

Velikonoce se slaví nějakých dva tisíce let a připomíná se v nich nejdůležitější událost v historii lidstva (oběť a Zmrtvýchvstání Ježíše Krista), takže bych o umělém svátku rozhodně nemluvil.

Chovat se k ženám (a nejen k těm z rodiny) pěkně je samozřejmost, kterou samozřejmě jsme povinni dělat neustále... Svátky jsou o něčem jiném. To je stejný nesmysl, jako byste řekl, že k lidem se máme chovat pěkně pořád, a proto není důvod starat se o to, jestli mají nějaké svátky či narozeniny...

1 1
možnosti

Diskutovat s někým, kdo nemá tušení kdy a proč MDŽ vznikl nemá smysl.

2 2
možnosti

Proč ho neslavit? Je to oslava výročí událostí v demokratické Americe :-D

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS