Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano-to je přesně to,co nám výrazně zkvalitní školství-když zatrhneme domácí vzdělávání na II.stupni.To je vidět,jakými okrajovými záležitostmi se politici zabývají.Pár stovek dětí a jejich rodičů oprudí,aby odvedli pozornost od faktu,že s opravdu závažnými problémy našeho školství-a že jich je-neumí nebo nechtějí nic dělat.

1 0
možnosti
Foto

Pane Pospíšile k vášemu článku mám mnoho výhrad přestože podporuji domácí vzdělávání a rozhodně bych nechtěl aby se jakkoliv zpřísńovaly jeho podmínky

1/ jakou máte kvalifikaci ve školství vy když zpochybńujete kvalifikaci paní Šojdrové

2/ ona se v rámci své politické strany věnuje školství-je teda jejich "expert" na školství /na to nemusí být učitelka ani jiný pedagog ALE POLITIČKA/

3/Je spoustu i jiných expertů, kteří po zákazu domácí výuky volají a mají naprosto stejný počet argumentů jako vy

Jde totiž o to, že rozhodnutí jestli domácí výuku ano či ne vůbec není odborná otázka, ale politická / tak jako spoustu věcí ve zdravotnictví, daních, ochraně přírody, zemědělství....../

Jde totiž o míru svobody jednotlivce v rozhodování a zodpovědnosti za život svůj a své rodiny.

0 1
možnosti
Foto

1-2) Narozdíl od Vás si myslím, že je divné a problematické, když stranický expert není skutečný expert. Zejména když se jako skutečný expert snaží vystupovat a stanoviska skutečných expertů ignoruje. Pokud jde o moji kvalifikaci, nemyslím, že bych nějakou potřeboval - nejsem ani stranický expert, ani poradce ministra školství a ani to nemám v plánu. Pouze kladu legitimní otázku, zda je údajná expertka skutečnou expertkou a dodávám argumenty, proč je to pochybné.

3) Při vší úctě, ani zde nemohu souhlasit: A) Otázka domácí školy je v prvé řadě otázkou lidských práv - rodičovských práv a práv rodiny. A to jsou věci, které nemají být předmětem politikaření, ale povinného respektu ze strany státu i politiků. B) Jestliže se politici snaží byť i jen omezit domácí vyučování na základě nějakých argumentů (a potřebují opravdu pádné argumenty, aby to odůvodnili, protože žádný politik nemá právo jen tak svévolně manipulovat s lidksými právy), pak se samozřejmě diskuse posouvá do vysoce odborné roviny a je tedy diskusí a celkově i otázku odbornou.

2 1
možnosti

Proboha zkvalitňujme školství a nejděme cestou domácí výuky jako základ.  Připadá mi to podobně jako u glorifikace domácích porodů v 21.století. Pochybuji, že třeba učitelka angličtiny bude synka učit sólo anglicky, myslím 100%, ne jako doplněk. Když toho má za celý den plný kecky.

2 2
možnosti
Foto

Domácí výuka není a nebude považována za základ, ale volitelná alternativa státního školství

1 0
možnosti

J20i36ř32í 52H35o77l73ý

8. 5. 2014 10:58

No jo? Je to tak!

Lidi co dlabou na stát v jakémkoliv oboru musí stát prostě zašlapat.

1 1
možnosti

Ach bože! S vámi bychom se takakorát dostali brzy zpátky na stromy. Tam by totiž žádnou školu neměli...8-o

1 1
možnosti
Foto

Nerozumím... Vzhledem k tomu, že domácí vzdělávání je v mnoha případech efektivnější a lepší způsob vzdělávání, tak požadavek jeho umožnění těm, co ho chtějí a dokáží ho v patřičné kvalitě zajistit, nás snad od stromů spíše vzdaluje. :-)

0 3
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1599x
Katolík, novinář a komentátor. Vydavatel a šéfredaktor časopisu Duše a hvězdy.