Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Podívejme se, jak se do sebe pustili katolík,evangelík a luterán. :-)

0 0
možnosti

Smí se v kostele fotografovat?

0 0
možnosti

Specialisté vypracovali soubor doporučení, který by se měl dodržovat, by se předešlo vykrádání kostelů, což je zlo, které u nás dosáhlo nebývalých rozměrů. Jedním z těch doporučení je - nedovolit nikomu v kostele fotografovat.

0 0
možnosti

Ja mam limit jedna mse rocne. Mam stesti, ze mi to nabozna rodina toleruje. Radeji pockam pred kostelem venku v desti nez si to svoje pseudoduchovno odbydou nez jit dovnitr a zucastnit se.

0 0
možnosti

Někdy by neškodilo, aby občas kněz tak nějak šikovně sdělil něco o oděvu, protože někdy je to už dávno za hranicí, tedy hlavně vkusu - ramínkové tričko a bermudy atp. Proti tomu jsou sváteční kalhotové kostýmy žen úplná malina. Na straně druhé nejsme nijak úzkoprsí. Co se týče trochu úsměvného mezikřesťanského popichování - různé protestantské denominace (zvláště v zahraničí) přistupují k problému oděvu dost odlišně. Také bych chtěla připomenout, že ten prostor starého katolického kostela si sám říká o jakýsi tradičnější přístup. Co se týče Itálie, moje kamarádka mi ukazovala jejich katedrálu a honem si plácla nějaký kapesník na hlavu, přitom ji nikdo v kostele neuvidí, jak je rok dlouhý. Neberu to jako farizejství, ale jako ohled na city jiných, což ty ruské děvy naprosto postrádaly (když už tady o nich byla řeč).

2 0
možnosti

U těch ruských děvušek nešlo o city věřících. Spíše jím šlo o provokaci a ukázání na problém. S odstupem času je neodsuzuji. Ono, kde jinde v Rusku upozornit na problémy, než skandálem v pravoslavném kostele? Ostatně, svatý František se také svlékl do naha, aby ukázal na problém společnosti v niž žil a tímto aktem se té společnosti vzdal a šel , aby jí přeměnil. Nechci srovnávat svatého Františka a Pussy Riot, ale když vezmu to pozdvižení při jejich konání, tak nevím. To co dnes považujeme jako vyznání svatého Františka, tak za to by dnes seděl za zpronevěru a výtržnost. Přesto, tehdejší společnost k němu byla tolerantnější než současná a ku podivu i  v ateistickém Česku vůči Pussy Riot. Když jsem pročítal články a komentáře, tak nejvíce se za odsouzení Pussy Riot stavěli komunisté anebo jejich obdivovatelé jako zde na blogu pan Petřík a Cvalín, který jako člen okresního výboru komunistických cvaldů se odvolával na cirkevní hodnoty. To mi hlava nebere

1 0
možnosti

Souhlasím. Každý prostor má svoje a pokud někdo nedokáže rozlišit sakrální a profánní, tak je to jen jeho problém. Do divadla bych také nešel v teplákách. Oděvem vyjadřujeme úctu k tomu, za kým jdeme. Když to bude plážová párty, tak asi nebude vhodný smoking, když to bude ples ve vídeňské opeře, tak nebude vhodné mít na sobě bermudy.

4 0
možnosti

P86e89t78r 50M90u16r39č85e41k

1. 12. 2014 15:41

Pán přišel za farářem s tím že mu umřel pes a chtěl by nechat za něj sloužit mši.

"Synu to  u nás nejde ale za vesnicí je nějaká divná církev zkuste to tam"

"Děkuji otče,myslíte že jim bude stačit deset tisíc dolarů?"

" Ale synu kam by jste spěchal,to jste měl říct hned že Váš pes je katolík "

2 3
možnosti
Foto

A co se nám tímto vtipem bez reálného základu pokoušíte říci?

0 0
možnosti
Foto

Povím Vám příhodu z Štědrého dne, kdy ještě žil můj táta. Šli jsme tehdy s ním, s mým bratrem a s tátovým voříškem Bobíkem na tradiční Štědrodenní odpolední procházku. Došli jsme na Prosek před kostel sv. Václava. Vešli jsme všichni do zahrady před kostelem, a střídali jsme se těsně u brány z vnitřní strany zahrady u Bobíka, abychom si mohli prohlédnout uvnitř kostela jesličky. Najednou před námi stál kněz, a na Štědrý den až neuvěřitelně arogantně nás ze zahrady vyháněl, že tam pes nemá co dělat. Zlej byl jako čert, až se táta nakrknul, a povídá mu - "však on by se z pejska pánbůh taky nepo..." a šli jsme pryč. Nutno říct, že nám ten kněz zkazil náladu na několik hodin. Úplně zbytečně ječel, pes nebyl v kostele, ale na zahradě před ním.

5 0
možnosti

A pak se člověku nechce ani věřit, že jsou taky jiní kněží. A přesto jsou.

0 0
možnosti
Foto

J98a70k11u33b 32R70o47t38h

1. 12. 2014 15:09

Jo, katolíci. Páč mají z Pána strach, musí chodit do kostela jak na pohřeb. Stavěj se, synku, někdy u nás ve sboru. Představěj si, že se tam někdy i nahlas smějeme. ;-D;-D;-D

5 3
možnosti

To se stává i v některých katolických kostelích. Zejména tam, kde jsou ženy i bez pokrývky hlavy a některé dokonce i v kalhotách ;-)

1 1
možnosti

A snad ještě důležitější než oblečení je to, co je pod ním...

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS