Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IB

I30v17o 61B21o30u16š74e

7. 10. 2015 18:21

Mohlo se pohnout uz davno, kdyby Rusko nezavetovalo.

0 0
možnosti
JK

Lžete. Ruské jednotky nezaútočily na cíle an Nusrá, ale syrskou opozici. Na jednu stranu kritizujete přístup USA a jejich podporu opozice a současně jste nadšen stejným postupem Ruska vůči Asadovu režimu. Tento postup konflikt ještě vyostří Bohužel. Váš názor je podpora a vyvolávání válečného konfliktu.

1 5
možnosti
PB

..... a nebudem ho teda žalovat, když ten zatracenej bloger dokázal vyvolat válečnej konflikt ?!?,- sem netušil že je autor takovej frajer ;-D !

6 0
možnosti
VR

Mimochodem Sputnik už hlásí, že "Vojenské letectvo Ruska zničilo štáb IS v provincii Idlib", ačkoliv tentýž Sputnik před měsícem napsal, že syrská armáda musela opustit provincii Idlib, protože byla vytlačena bojovníky z an Nusra. Ne že by zrovna tihle muslimáci byli nějaký mírumilovný výkvět, ale přeci jen to není ISIS a jen to dokazuje, že Rusové se pravdou nijak nezalamují a terorista je každý kdo nesouhlasí s Asádem. Včetně neozbrojených dětí v Homsu.

0 2
možnosti
JK

Bohužel máte pravdu. Je to smutné. Celý konflikt bude ještě moc dlouhý a krvavý. Naivně jsem si myslel, že by se mocnosti fakt mohly domluvit...

0 0
možnosti
MK

Jak poznat mezi muslimy teroristu? Náhodným výběrem

2 0
možnosti
Foto

Marně (a asi i naivně) jsem doufal, že IS se může stát "nepřítelem všech", tedy jakýmsi sjednocujícím prvkem Východu a Západu. Jinými slovy že: "nejdříve zničíme společného nepřítele, a pak budeme řešit naše mocenské zájmy. Opak je pravdou, mocenské zájmy jsou stále prvořadé. S nikým jiným než s protivným Asadem a  s Kurdy se nelze aktuálně proti IS spojit.

Role Turecka, jako člena NATO, a tedy našeho spojence, je téměř skandální. 

Turecká armáda mohla s pomocí spojenců a třeba i Ruska už dávno problém IS vyřešit, ale Turecko hraje jaksi jinou hru, což je problém, protože konečné řešení stejně musí provést velká pozemní armáda. Nedovedu si aktuálně představit která, kromě té turecké, by to mohla být. 

Konečně Rusko má jistě své mocenské ambice, ale na rozdíl od USA a "Evropy" je "po čertech" blízko, takže nelze pominout argument, že chrání potenciálně svoje území a území spojenců z řad bývalých svazových republik.

3 0
možnosti
PB

.... bych si dovolil,- aby to bylo trochaj komplikovanější, tak vod rána se tam stěhujou pravidelný jednotky Iránský armády.

3 0
možnosti
JC

Souhlas, pane. Vidím to stejně.

4 0
možnosti
OK

Nevím co je horší - jestli podporovat ty, kteří chtějí svobodu ženám rozhodnout se v otázce potratů, nebo ty, kteří nemají problém iniciovat mučení a vraždění jinak smýšlejících spoluobčanů.

0 0
možnosti
PB

..... hmmm, tak to je inačí kafe R^!

3 0
možnosti
LK

k bobu 4) Stále dumám nad tím, kdy se stane islamistický bojovník nevinnou civilní obětí. Jestli je to 3 vteřiny nebo 3  minuty po tom, co mu z chladnoucích pracek vypadne kalašnikov nebo RPG.

6 0
možnosti
JK

Bohužel jako vy uvažují lidé - většinou nadšení podporovatelé Ruské armády, kteří zobecňují Sýrii na Asadovu dobrou armádu a zlý IS. Jenže tak to není ani zjednodušené, to je pouhý blábol. V celém konfliktu je minimálně 5 hráčů. Likvidace opozice (Ruskem) je stejně špatný krok jako likvidace Asada (US). Tak proč tyhle špatné kroky tak nadšeně podporujete? Toto vůbec neřeší IS a už vůbec uspořádání budoucí osvobozené Sýrie...

0 3
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1599x
Katolík, novinář a komentátor. Vydavatel a šéfredaktor časopisu Duše a hvězdy.