Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane kolego, dnes jsem si přečetl blog Lucie Sulovské, kdy byly konkrétní údaje. Musím se Vám omluvit za své příspěvky, které byly vedeny mou etickou výchovou, nepřipouštějící některé činy.

Postup britských lékařů byl skandální.

Měl jste pravdu a já jsem se zmýlil.

0 0
možnosti
Foto

Jelikož jste neuvedl povahu nemoci, její prognózu a další detaily, není možné se vyjádřit, proč britští lékaři zaujali takový postoj.

Podobným článkům by slušel větší počet detailů.

1 0
možnosti
Foto

Těžko uvádět detaily u případu, kde se "ošetřující lékaři" nezmohli na diagnózu a své prognostické kvality shrnuly do prohlášení, že "není naděje na zlepšení a po odpojení od přístrojů dítě v několika minutách zemře", přičemž ovšem dítě žije už několikátý den.

Obecně se zmohli na tvrzení, že dítě má zcela zničený mozek, přičemž po odpojení od přístrojů v pár minutách zemře. Že jejich odhad jeho stavu (seriózní diagnózou ani prognózou se to nazvat nedá) není správný, je poměrně jasné z toho, že po odpojení nezemřel ani v řádu dní ani v řádu hodin a vše spěje k tomu, že zemře hladem a žízní.

Podstatné je, že špičková pediatrická klinika Bambino Gesu, mnohem kvalifikovanější na takovýto případ než Alder Hey, chce převzít péči o pacienta a vidí v ní smysl, zatímco britská nemocnice, jejíž lékaři už svou neschopnost výše zmíněnými příklady prokázali v míře více než mimořádné, a britská justice tomu zuřivě brání, protože se sami rozhodli, že dítě musí zemřít, protože mu není pomoci a je to pro něj nejlepší.

Těžko to vidět jinak: Případný převoz na léčení jinam a zlepšení Alfieho stavu by dorazilo pověst britského zdravotnictví i soudnictví... (Říkám dorazilo, protože v posledních letech již je velmi špatná a případ Ashya King ji už téměř úplně zničil - v kterékoliv větší necenzurované diskusi o kvalitě britského zdravotnictví spolehlivě najdete jeho jméno).

2 0
možnosti
MK

Pre právnikov ani lekárov, ktorí sa v predošlých súdnych pojednávaniach zaprisahávali, že Alfie nie je schopný sám dýchať a dýchajú zaň výlučne prístroje, teraz nič neznamená, že chlapec už dva dni dýcha sám autonómne a že jeho životne dôležité orgány fungujú. Trvajú na tom, že musí umrieť, lebo je to v jeho najlepšom záujme a už ani nezáleží na tom, či umrie udusením alebo vyhladovaním na smrt. https://www.hlavnespravy.sk/bude-barbarstvo-dokonane-alfie-musi-ostat-v-nemocnicnej-izbe-kym-neumrie-rozhodli-sudcovia-nesmie-mu-byt-poskytnuta-ziadna-pomoc/1385518

4 0
možnosti
OP

Nečetla jsem podrobnosti o postižení dítěte, takže si nenárokuji přesný odhad. Každopádně je hnus, že britští lékaři a soudci nedopřejí rodině, aby pro syna udělali vše, co je v jejich silách

1 0
možnosti
OP

A ještě poznámka. Je s podivem, že Britové takovou krutost lhostejně přehlíží

1 0
možnosti
Foto

tomu se ani nechce věřit:-/ držme palceR^

0 0
možnosti
Foto

Trochu se, jako řidič, kolem podobných nemocí motám a vím, že často opravdu není pomoci.

I kdyby se nakrásně to dítě podařilo nějak zachránit, tak nevím, nevím, jak by dál žilo- Protože si myslím, že návrat do plnohodnotného života je asi vyloučený.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS