Charita a závist

7. 08. 2011 22:43:45
Charita a závist se k sobě moc nehodí. A když se sejdou, tak to stojí za to. Jako třeba v tomto rozhovoru. Předpokládám alespoň, že to byla závist, která přivedla Pavlu Gombo, ředitelku české pobočky UNICEF, k tomuto absurdnímu a nesmyslnému útoku na „adopce na dálku“, který snaživý redaktor doplnil o zavádějící titulek, aby tomu ještě dodal říz.

Jistě, adopce na dálku, které UNICEF (ve skutečnosti čistě z ideologických důvodů) nepodporuje, jsou u nás velmi oblíbeným způsobem dělání charity, což musí UNICEF hodně štvát. Až to některým jeho funkcionářům evidentně zatemňuje rozum. Nebudu reagovat na konkrétní nesmysly a unfér řeči, koneckonců jiní tak již učinili. Jen bych připojil malou poznámku k autorce: máte to marné a jen jste tím uškodila sobě a své organizaci. Vysvětlím proč.

Moji rodiče dálkově adoptovali jednu indickou holčičku. Díky těm několika tisícům ročně od nás vychodila školu a dnes je řeholnicí v klášteře a pomáhá dalším dětem. Rodiče vědí, co komu a na co darovali a že to mělo výsledek. Mají z toho jednak dobrý pocit a jednak poměrně vysokou jistotu, že jejich peníze nikdo neukradl a nevyplýtval na nesmysly či dokonce nezneužil k něčemu zlému – což je pro poměrně chudé lidi, kteří věnovali své těžce vydřené peníze ze svého nedostatku, enormně důležité. Vaše ideologické předsudky vůči adopcím na dálku nesdílejí. Takže jsou spokojení a pokud někdy zase budou mít dost peněz, tak je patrně opět použijí tímto způsobem.

Ale i kdybyste je nějakým způsobem zblbla a přesvědčila je, že toto není dobrý způsob, jak dělat charitu, což je extrémně nepravděpodobné, stejně by ty peníze UNICEF nedostal. Ono to totiž je o důvěře. Kdybyste se v naší rodině zeptala, zda důvěřujeme charitativním organizacím, dostala byste patrně jako odpověď jednohlasné NE. My totiž nevěříme charitativním organizacím, ale pouze několika málo z nich. Na prvním místě tohoto krátkého seznamu poměrně spolehlivých by byla Charita ČR. A ta by ty peníze dostala.

Mimo to bychom sestavili poměrně dlouhý seznam charitativních organizací, kterým zásadně nevěříme. UNICEF by na něm byl docela určitě – je spojen s OSN, což je naprosto nedůvěryhodná organizace plná korupce, rozkrádání, plýtvání a zlých ideologií. A pokud jde o mne, tak po přečtení toho rozhovoru v Lidovkách Vás mohu ubezpečit, že UNICEF se katapultoval do TOP 10 organizací na seznamu „nikdy ani halíř“. Co myslíte, jsem jediný?

Poznámka:

Článek vyšel též v Aktualitách Duší a hvězd, kde funguje i moderovaná diskuse.

Autor: Ignác Pospíšil | neděle 7.8.2011 22:43 | karma článku: 21.96 | přečteno: 1784x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 28.38 | Přečteno: 544 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 50 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 299 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 525 | Diskuse

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...