Zakazovat mešitu je hloupost

27. 07. 2009 15:32:31
Noviny oznámily, že brněnští muslimové potřebují novou mešitu, a okamžitě se vyrojila spousta lidí, co dostávají psotník. V čele hrdě kráčí jihomoravští politici KDU-ČSL. Jako by neměli na práci nic užitečnějšího. Jako by nechápali, že zakázat mešitu nic nevyřeší.
Mešita v Brni
Mešita v BrniRuM

Pánové politici, vemte prosím na vědomí, že nejdříve vznikne muslimská komunita a teprve potom si tato začne budovat mešitu. Vy děláte, jako by to bylo obráceně, jako by se nejdříve postavila mešita a ta začala rodit muslimy. Jenže tak to není.

Muslimská komunita, která si chce postavit v Brně novou mešitu, protože se do staré nevejde, se po zákazu postavení mešity nevypaří, nezkonvertuje ke křesťanství, ani neprchne ze země. Postaví si něco, co nebude vypadat jako mešita, nebude se to nazývat mešita, ale přesto to bude plnit většinu funkcí, které má mešita. V ní se budou scházet naštvaní muslimové, kteří si každou její návštěvou připomenou, jak je Češi na čele s křesťany utlačují a budou se kochat myšlenkou, jak nám to vrátí. Takže je budeme utlačovat a tím pádem radikalizovat, abychom pak v budoucnu sklízeli ovoce, které jsme sami zkazili.

A zatím představitelé islámských států budou na schůzkách s námi kývat hlavou a nesmělé připomínky utlačovaných křesťanů budou odbývat poukazy na to, že totéž se děje v civilizovaných křesťanských zemích, například v České republice. I když samozřejmě to Vás nemusí trápit, protože možnost, že byste zrovna Vy připomněli komukoliv pronásledované křesťany, není zas až tak velká, že?

Nicméně dovolte mi připomenout, že žijeme v silně ateistické zemi, která má za sebou, pokud jde o likvidaci katolíků (velká část vašich voličů i členů, že?), pořádný kus praxe. Možná se jednou, už brzy, s překvapením dočkáte chvíle, kdy budete svým bezvěreckým kolegům v radě vysvětlovat rozdíl mezi mešitou a kostelem, proč by se ten druhý neměl taky zakazovat. Nebuďte pak překvapení, že možná žádný nenajdete (tedy žádný takový, který by oni byli ochotni uznat).

A ještě jedna věc. V České republice trvale žijí už tisíce občanů - muslimů. Proto už islám patří mezi naše náboženství. Trvalý obyvatel a občan není žádný host. Bohužel, bohudík, to nechám na každém z vás, já jsem na vážkách. Ale je to tak. Myslete realisticky. Muslimy nevyřešíte zákazem mešit. Přinejhorším si je za 50 let povolí sami spolu se zákazem kostelů. Máte strach? Obavy? Řešte nízkou porodnost Čechů, řešte imigraci. A neblbněte se zákazy. Pokud proti nim nejste z přesvědčení, tak alespoň vemte na vědomí, že tenhle precedent může být nebezpečně inspirativní.

Poznámka: Obrázek brněnské mešity převzat pod licencí Creative commons Attribution-Share Alike 3.0 z Wikipedia Commons , jeho autorem je user RuM .

 

 

Autor: Ignác Pospíšil | pondělí 27.7.2009 15:32 | karma článku: 32.35 | přečteno: 6507x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 64 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 12.34 | Přečteno: 171 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.23 | Přečteno: 584 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 524 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...