Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Datel1

13. 5. 2010 13:31
Prostituce

Je dobře, že poukazujete na komunisty. Mají na svědomí smrt tisíců lidí (a nejenom křesťanů), tisíce zničených životů. Co je to však proti ukrutnostem, které, mimo jiné, páchala vaše církev v minulosti? Ve jménu Boha, ve jménu Ježíše Krista se konala zvěrstva mnohem horší a zavražděných lidí a zničených životů bylo mnohem, mnohem víc. Ale k tomu se jistě nebudete vyjadřovat, stalo se to tak dávno, že...

Rád bych věděl, co máte proti legalizaci prostituce? Vy si myslíte, že se dá prostituce vymýtit? Chcete se tvářit, že neexistuje? Tak, jako byla prostituce už za času Ježíšova, tak je nyní a bude vždycky. Je to řemeslo, i když ne jako každé jiné. Nelíbí se vám, že je neslušné? V podstatě jde o jakousi "sociální službu". Někomu pomůže studená sprcha, jinému pohlavní styk s prostitutkou; uleví si a má klid. Sám jistě víte, co nevybouřené hormony s člověkem udělají; všelijakých afér je v tisku dost. Týkají se i katolíků. Zdaněná prostituce by byla aspoň pod kontrolou a přinesla peníze.

0 0
možnosti
IPIP

Ignác Pospíšil

13. 5. 2010 13:48
Re: Prostituce

Pomineme-li fakt, že tzv. "ukrutnosti církve" nesahají komunistickým ukrutnostem ani po kotníky (navzdory tomu, že existence komunismu trvá několikanásbně kratší dobu), je třeba zvážit jednu zásadní věc:

Jakkoliv křesťanství bylo leckdy zneužito k páchání a omlouvání ukrutností, v křesťanské víře pro ně ospravedlnění nenajdete. Křesťané, kteří vraždili a odvolávali se na křesťanství, byli minimálně špatní křesťané. Naproti tomu ukrutnosti a násilí jsou nepominutelnou součástí komunistické ideologie. Komunista, který vraždí ve jménu komunismu, je správný komunista.

Prostituce ja natolik bezectné a člověka kazící povolání, že si nezaslouží žádné oficiální uznání.

0 0
možnosti
JB

El_Cid

13. 5. 2010 13:26
Katolík ještě není dogmatik

Jakožto křesťan a katolík s vámi prostě nemůžu souhlasit. Náboženství do politiky nepatří. To že já sice nebudu nikdy volit potrat nebo si za prostitutkou nezajdu ještě automaticky neznamená, že k podobně musím omezovat jiné a jinak smýšlející lidi. Věřím ve svobodnou společnost, ovšem ta je možná jedině při dodržování svobod jiných lidí. Jedině snad souhlasím s tím, že církevní majetek by měl patřit církvi. Ať si vezme zpátky všechno to, co jí tradičně patřilo a od státu ať nedostává nic. Úplná sekularizace je zkrátka tou správnou cestou pro svobodný stát.

0 0
možnosti
M

Magritte

13. 5. 2010 13:22
Je mi z vás smutno...

Mám pocit, že tady celému světu převádíte, co je to fanatický katolík. To černobílé vidění je vždycky nebezpečné a je příznačné pro všechny fanatiky. Trochu lásky do toho vašeho nenávistného života...zdraví křesťanka:-)

0 0
možnosti
AS

antonio seruti

13. 5. 2010 13:10
co s křesťanem, který bude volit některou z těch stran?

Co s křesťanem, který vidí potraty jako vraždu, ale menší zlo než andělíčkářky, řezníky a  kdoví co ještě (k čemuž by 100% došlo)? Co s křesťanem, který má dost starostí s vlastními vztahy, než aby očumoval cizí postele (nepřipadáte si trochu jako voyer?)? Co s křesťanem, který souhlasí s antikoncepcí, protože má pochopení pro nás slabé? Stačí exkomunikovat nebo rovnou upálit?

Když čtu některé vaše texty, říkám si, že už se tolik nedivím, že hned na prvním koncilu si vašnostové odhlasovali herezi a z beránka se stal vlk...

0 0
možnosti
AA

Saša

13. 5. 2010 13:02
Vcelku souhlas.

Strana Zelených by se rovnou mohla přejmenovat na Protikřesťanskou stranu - sedělo by to.

Věci veřejné jsou nedůvěryhodné již způsobem sestavování kandidátek a mnozí z těch, kdo na těch kandidátkách jsou, jsou také velmi nedůvěryhodní.

A komunisti? To už je jen strašák minulosti. Nestojí za rozbor. Kdyby proti nim různí zastydlí antikomunisti pořád slovně neválčili, možná by už v parlamentu vůbec nebyli.

0 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1599x
Katolík, novinář a komentátor. Vydavatel a šéfredaktor časopisu Duše a hvězdy.