Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

nyny.

19. 8. 2010 14:38
to jste celí vy katolíci

když nemůžete ovládat celou společnost, ukájíte své ambice alespoň u vašich dětí. Osobně rodiče, kteří odmítají svým dětem informace o tak důležitých věcech, jako je antikoncepce,dala zavřít.Informace autore, informace je to, oč tu běží.Dítě si vychovávejte tak, aby antikoncepci nepotřebovalo, ale má-li informaci, pak nemusí být bezradné v naprosto neočekávané situaci a kromě aids může vědět, že je vždy situace řešitelná. Nikdo jistě vaše děti nebude nabádat, aby byly promiskuitní, to je na vaší výchově, i když teda když hormony zavelí, je diskutabilní, jak jejich vliv výchova omezí, respektive do jaké míry. A mmch jít do manželství bez sexuální zkušenosti je pitomost, protože zjistit po svatbě, že mi buď sex nic neříká nebo je z manželovy strany naprosto nevyhovující je dost pozdě při vašem přístupu k rozvodům. Zkrátka člověk by měl vědět, do čeho leze, alespoň tam, kde to jde.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

19. 8. 2010 15:28
Re: to jste celí vy katolíci

AIDS je jenom poměrně chytrý virus, HIV, který má tu hlavní výhodu že používá k množení T-lymfocity které by ho v podstatě měli zabíjet.

Skutečné řešení v podstatě neexistuje protože valná většina lidské medicíny funguje tak že tělu se poněkud usnadní boj tím že se prostě fyzicky oslabí vše co v těle nemá co dělat. (antibiotika jsou vzácná vyjímka která u je ale k ničemu- zabíjí bakterie a ty se postupně učí jak odolat) a imunitní systém to dorazí. HIV (mimochodem původně opičí virus SIV) ovšem zničí imunitní systém dřív než je ten zničit jeho.

Ale existuje tu tzv "rychlá léčba" pokud do 12 hodin po infikaci dostanete speciální mix léků je prakticky 99,9 procentní šance že to ten virus nepřežije. 24 hodin a ta šance je 50 procent, Později to nemá smysl.

Ovšem s lékem bych nějak nepočítal, na to je ta mrcha moc efektivní a rychle se množí.Možností léčby je leukémie- hyperaktivní protilátky totiž zlikvidují cokoli... ale to je spíš vyhánění čerta ďáblem.

0 0
možnosti
LV

xchickox007

19. 8. 2010 13:43
Březina pořád lepší než pospíšil

On tady je hlavní problém ne ani v Březinovi, jako Pospíšilovi. Víte proč podobní fanatici jako Pospíšil, brojí proti tomu, aby se děti dozvěděli informace ze školy? Protože učitelky jim do v 90% racionálně vysvětlí(a těch10%hold nemá dar vysvětlovat). Kdežto pan Pospíšil nikdy nevysvětlí ani nedokáže, co že je dneska na tý antikoncepci nebo kondomu tak špatné, nebo na předmanželském sexu - na to si položte otázku. Nic vůbec nic...Pořád je totiž lepší když puberťáci vědí jak používat kondom a antikoncepci a nechtěně neotěhotnět, než vidět 16ti leté slečny katolíků co z nedostatku informací ujely a tlačí kočárek...

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

19. 8. 2010 15:13
Re: Březina pořád lepší než pospíšil

Mě by na ně ani tak nevadilou koukat kdyby si museli naprosto všechny věci co s tím souvisí odedřít sami.

Bohužel stát jim cpe nějaké porodné (snad už tenhle nesmysl konečně zruší) a pak příspěvky na děti... (což nikde na západ odsuď není...).

Zavedl bych jednoduchý princip: Chcete li dítě musíte na něj mít peníze.

Pak bych chtěl vidět jak by ti čeští "katolící" skákali nadšením...

0 0
možnosti
VNP

veš na pleši

19. 8. 2010 11:48
V jaké zemi a jak konkrétně

došlo ke zhoršení situace po zavedení sexuální výchovy?

0 0
možnosti
JD

pedr64

19. 8. 2010 9:42
kdybych si měl vybrat

tak raději podle Březiny než podle Pospíšila

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

30. 8. 2010 18:36
Re: kdybych si měl vybrat

Fajn.

A stejnou možnost výběru by měli mít i ostatní rodiče, že?!!

0 0
možnosti

ajsek

19. 8. 2010 9:41
patrně očekáváte,

že hodiny budou mít tento průběh, že ? : :-)

http://www.youtube.com/watch?v=mTMlZSKEu-Y&has_verified=1

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

29. 8. 2010 18:13
Re: patrně očekáváte,

V některých případech bych se ani nedivil.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

19. 8. 2010 9:10
Informace, ne převýchova!

No dobrá, tvrdit, že "sex je potřeba si vyzkoušet před manželstvím", to je sice trochu příliš, ale přece nemůžete chtít, aby škola dětem katolíků tajila existenci antikoncepce a interrupcí? S mým náboženským přesvědčením neladí i jiné věci, ale přesto by mě ani v nejmenším nenapadlo požadovat, aby moje děti v ekonomii například neprobíraly úroky, protože by jim to mohlo uškodit 8-o . Jak je to s postojem vaší víry k antikoncepci, to už přece můžete dovysvětlit doma. Všeobecné informace o faktech ale ještě nikomu neuškodily.

0 0
možnosti
MV

marka40

19. 8. 2010 9:42
Re: Informace, ne převýchova!

Ono si ten sex před manželstvím stejně asi tak 99% katolíků už dlouhá desetiletí, ne-li staletí, před manželstvím zkouší i bez sexuální výchovy ( a tu antikoncepci také používají). ;-)

A věřím, že to nebude v těch školách tak zlé, protože co já vím, tak k tomu, co je v té příručce nevhodné se i učitelé ( nevěřící) staví vyloženě odmítavě, a říkají, že sexuální výchovu  budou učit podle zdravého rozumu.

0 0
možnosti
PH

petrph

19. 8. 2010 9:02
no tak to vidíte

A teď si představte kdyby jste se (za jiných okolností) od bigotní učitelky dozvěděl, že sex před svatbou je hřích a kdo takto neslušně obcuje, dostane se do pekla? Ideologie jako ideologie.

Neboli, pokud hovoříme o sexuální výchově, nemůžeme a nesmíme vycházet z ideologických názorů jedné či druhé strany. Ale pouze a pouze ze současné situace ve kterých mladí žijí. Oni jsou přece se sexem konfrontování denně, od médií, časopisů pro mladé, informacemi od svých rodičů a známých, ba dokonce i nabídkami a svody z okolí. Úlohou školy by mělo být umožnit jim se s těmito informacemi vypořádat, dát jim pevný řád, upozornit na rizika, práva, povinnosti, aby se mohli sami správně rozhodovat.

Neboli, sexuální praktiky se asi ve škole učit nebudou. Ale zakázat jim předávat potřebné informace s odůvodněním , že slušná holka má být do svatby panna, tak to asi taky není to pravé ořechové....:-/

0 0
možnosti
TB

tombry

19. 8. 2010 9:01
No

No,tak to je síla. Ještě že je u nás tak málo bigotních katolíků jako jste Vy. Jinak by se ve škole pořád učilo, že Země je placatá, že děti nosí čáp, že onanie škodí zdraví a podobný nesmysly;-D

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

19. 8. 2010 8:52
uff

no je to odraz dění v parlamentu, už vím proč poslanci usínají. Nejdřív jsem si myslel, že je to náročnou prací. Teď vím, že to pramení z nezkušenosti. Víc se utahají a pak spí.

Nicméně kdyby se udělaly stáže pro politiky, nebo školení, nemusela by se v CZ zvyšovat promiskuita. Ale co na Češky je za hranicemi jasný .Většině chlapů to naštěstí nevadí, že se jedná o naše ženy dcery.

 

0 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1599x
Katolík, novinář a komentátor. Vydavatel a šéfredaktor časopisu Duše a hvězdy.