Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HM

Jenže ono je to trochu jinak. Podle toho, co jsem četla (tím chci říci, že nemusím mít úplně přesné informace), je ve školních jídelnách jídlo přizpůsobené tak, aby vyhovovalo muslimům, i když to omezuje nemuslimy.  Není to tak dávno, co se u nás psalo, že v nějakém městě  vyhodili stovky kg čokoládové pěny, kterou měly mít děti v jídelnách jako dezert, protože v ní byla želatina, která se dělá z vepřových nožiček, a to je pro muslimy nepřijatelné. Stejně tak se francouzští rodiče bouřili, že ve škole kvůli muslimům jejich děti nemají šunku. Já s Le Penovou naprosto souhlasím, školy, nemocnice (pokud nejsou soukromé a speciálně zaměřené - třeba církevní), stejně tak jako věznice, by měly být naprosto sekulární, pokud není, třeba z úsporných důvodů, možnost připravit více typů jídel.

2 1
možnosti
Foto

Že by byla Francie tak chudá, že by se tam ve školních jídelnách nedalo vařit vícero druhů jídel? To přece nemyslíte vážně... A pokud se trvá jen na jednom druhu jídel, pak je logické vařit je tak, aby byl výsledek (při zachování rozumné ceny, samozřejmě) přijatelný pro co nejvíce strávníků...

0 1
možnosti
JD

Le Penová je stejná jak socialisti napříč evropou .. taky chce přerozdělovat až se hory zelenají .. jenom nechce cpát prachy imigrantům přitáhnuvším ke krmítkům..

1 0
možnosti
JC

Oni ale nemají koho jiného volit. Nacionalistka Le Penová se zdá být menším zlem než ta eurounijní protikřesťanská sebranka, ovládající jako francouzskou levici, tak i většinu jejich "pravice".

8 0
možnosti
SB

Le Penová by pro mne byla těžko stravitelná, kdybych byl Francouz.

Věčné vyklízení pozic muslimům a jiným přistěhovalcům by pro mne však bylo nikoli těžko stravitelné, nýbrž zcela nestravitelné.

5 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1599x
Katolík, novinář a komentátor. Vydavatel a šéfredaktor časopisu Duše a hvězdy.