Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Odvody žen kvituji. Je to výborný způsob, jak v praxi ověřit působení kvót.

2 1
možnosti

Když rovnoprávnost, tak rovnoprávnost. Nebo spíše rovnopovinnost.

Matka 8 dětí samozřejmě nemá čas na službu v armádě. Ale bezdětené a jednodětné klidně sloužit mohou. Bezdětné kdykoli, jednodětné ihned, když dítě dosáhne 15 let.

2 1
možnosti

Autorovi blogu se nelíbí, že by ženy měly projít odvodním řízením, ale neuvedl žádný důvod, proč by to mělo být špatně. Proč by tedy neměly být ženy odvedeny? Jenom připomínám, že to vlastně není žádná velká změna, neboť branná povinnost - jak pro muže tak ženy - nikdy nebyla zrušena.

2 0
možnosti
Foto

Ten lajk je samozřejmě omyl. Ale ženy odvodům nikdy nepodléhaly. Civilizované země za normálních okolností ženy do armády povinně neposílají a vojenskou službu po nich nechtějí, i když se jich třeba formálně týká branná povinnost. (S výjimkou, kterou jsem v článku uvedl...)

0 0
možnosti

V dnešní době diskriminovat někoho na základě pohlaví? Ne, ne, to si žádný zákonodárce nedovolí, aby se nechal vláčet po různých soudech pro lidská práva. Víte co všechno je už dnes normální. Ještě před deseti, patnácti lety byste některé věci v našem civilizačním okruhu považoval za nemožné. Dnes jsou "normální".;-)

2 1
možnosti
Foto

Běžné není normální...

1 0
možnosti
Foto

J54a49n 51P62e79c81h61a

9. 4. 2015 19:25

Právě proto, že (zatím) nejsme v situaci, jako Izrael a Kurdové, měli bychom pro posílení naší armády něco udělat, než bude pozdě. A pokud jste to studoval pečlivě, pak víte, že navrhované odvody se nerovnají povinné vojenské službě, jako tomu bylo za vlády komunistů.

1 2
možnosti
Foto

Nejde o povinné odvody jako takové-u mužů budiž.

Povinné odvody žen si nedovolili ani ti komunisti.

4 1
možnosti

Snad byste nechtěl ženy diskriminovat na základě pohlaví ?

No fuj, styďte se !

1 0
možnosti

Je to bouře ve sklenici vody. Na ženy se vždy vztahovala branná povinnost, avšak se nevykonávala. A ať ženy sklízí plody svojí "emancipace". Rozhodně snad nechcete tvrdit, že "emancipovat" se chtěly jen seveřanské militantní feministky. Prostě se Vám to nelíbií. Proti Vašemu názoru nic nemám, máte na něj právo.

2 2
možnosti

Odvod ještě automaticky neznamená nástup povinné vojenské služby. Jde v podstatě jen o zjištění, kteří občané mohou vykonávat vojenskou službu. Až by šlo do tuhého, bylo by na odvody trochu pozdě. Ženy mohou zastat spoustu postů v týlovém zabezpečení, na kterých by jinak hnípali bojeschopní muži. Nehledě k tomu, že dnešní válka díky novým technologiím už vůbec nemusí být o mužné síle.

0 1
možnosti

J80a70r74a 48R76a44n81k

9. 4. 2015 20:17

Zeny v armade jsou vetsinou stejne ve zdravotnictvi a administrative.

0 0
možnosti

Měl by jste se zeptat na názor feministek-

1 0
možnosti
Foto

Raději se zabývám názory normálních lidí...

3 0
možnosti
Foto

Plný souhlas-povinný odvod u žen je zcela mimo zdravý rozum.

Od pradávna muži chránili ženy a děti před válkou a má to své důvody.

5 3
možnosti

Pokud existuje branná povinnost pro ženy, tak jsou odvody logické.

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS