Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BM

Odpustit se může, zapomenout nesmí!

0 0
možnosti
ZU

Skutečné odpuštění dostali ti největší zločinci v USA....

0 2
možnosti
Foto

Ha - když někdo odpustí nacistovi z koncentráku, je to OK. Když se žena v jiném případě smíří s mužem, který ji znásilnil a se kterým má dítě, a vytvoří tak dítěti rodinné zázemí, je to podle tebe problém. Máš trochu účelovou logiku.

0 2
možnosti
Foto

Případ, na který vzpomínáte, je z vícera důvodů trošku zásadně odlišný, že. V prvé řadě protože zde jsou poměrně pádné důvody pro pochybnost, zda ve Vámi zmíněném případě bylo to smíření dobrovolné. Nemluvě o jeho možných důsledcích.

1 1
možnosti
Foto

To, že mu ta žena odpustila, je krásné a zaslouží si obdiv, to, že se přiznal, je opět chválihodné a mělo by se projevit při stanovení trestu. Nicméně, nesouhlasím s tím, že by neměl být někdo stíhán po 70ti letech a nesouhlasím ani s tím, že se nepodílel na vraždách, jež se děly v Osvětimi. Byl zkrátka, řečeno dnešní mluvou, součástí týmu, který masově decimoval lidi. Trest si zaslouží, jde jen o to, jak vysoký.

1 0
možnosti
JS

J81o48s29e50f 64S43u88k

28. 4. 2015 18:01

souhlasím s autorem, že odpustit v situaci, kdy mě viník prosí o odpuštění

je dobré a souhlasím  i v tom, že je to proces individuální.

Na druhou stranu v Osvětimi pracovat zřejmě nemusel, a co se tam dělo za zvěrstva vzhledem k rozsahu a délce páchání  jistě věděl..Chápu tedy  i Ty, co s mají problém mu jeho podíl i po letech prominout..

2 0
možnosti
ZB

Antikarma. Téma je velmi složité a může být zavádějící odpustit někomu, kdo si to nezaslouží. Na druhou stranu je opravdu lepší přimhouřit alespoň jedno oko a odpustit, neřídit se pomstou.

0 1
možnosti
KK

Starého učetního honí, a masový vrah Honnecker si odletěl do Chile.

0 0
možnosti
Foto

R^ Málo kdo si uvědomuje, že život a cesty osudu mohou kohokoli ,,postavit" na jakoukoli stranu. Nejde o mluvu zvěrstev a zločiností systémů. Jde o to, že kteréhokoli jedince toto mohlo, či může potkat.:-(

1 0
možnosti
ZJ

R^ ..... VELMI křehké téma .... ale svědomí - to dožene JEDNOU každého z nás!

1 1
možnosti
OK

Výborné téma, výborný text. Karmu máte zaslouženě. 

A jen dodám, že za určitých okolností člověk až příliš snadno sklouzne do role služebníka nemravného systému, ale dostat se ven, to může vyžadovat extrémní statečnost, jíž zdaleka ne všichni jsme schopni. Nicméně schopnost uznat svou vinu je něco úžasného, před čím se skláním. Podívejme se k nám, kolik bývalých komunistických zločinců něčeho takového bylo schopno.

6 0
možnosti
LK

Snad Jaruzelski litoval, když si nechal poslat pro kněze.

0 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1599x
Katolík, novinář a komentátor. Vydavatel a šéfredaktor časopisu Duše a hvězdy.