Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Máme na to? Proč tedy existují čeští důchodci, kteří nemají ani jedno teplé jídlo denně, proč existují bezdomovci, proč máme přijímat nezaměstnatelné lidi když je u nás 400 000 nezaměstnaných. Proč je u nás minimální mzda 10 000Kč a v Německu 40 000Kč a to i v německých supermarketech atd. Bývalo zvykem, že když někdo vyhrál válku, tak poražené zčásti pobyl a o zbytek se musel postarat. Nepovažuji za nutné to měnit. Nebyla to Česká republika, která rozvrátila Irák, Lybii, Syrii atd. Není to ČR, která z těchto zemí vykrádá nerostné i kulturní bohatství.

6 1
možnosti
OK

Svět je až příliš relativní. Patříme mezi nějakých 10% nejvyspělejší populace na Zemi. Což je pro nás frustrující, protože nějakých pět šest procent je na tom podstatně lépe.

2 1
možnosti
EC

Pane Ignáci, mám jen dotaz. Až si je prolustrujete a oddělíte křesťany (můžou být jakékoliv odnože, nebo jen katolíky?) od ateistů, muslimů, etc

Živit je ze svých daní budou jen křesťané, nebo to umožníte i ateisti, muslimové, etc.? Děkuji za odpověď.

5 0
možnosti
OK

Ateisty? Ty tam nenajdete.

2 0
možnosti
Foto

K78a33r61e65l 74M59á74d46l86e

28. 5. 2015 16:45

Pane Pospíšile, už jste tady měl pár článků, které jsem okarmoval. Dnešní Váš článek a následné mínusování v diskuzi jsou však názornou ukázkou toho, jak jste vy křesťané vzdálení reálnému životu. Jen zde trochu svými slovy papouškujete kolaborantské stanovisko Vatikánu - "Kdokoliv je lepší než ateista". Kéž by prozřeli i věřící voliči a v nejbližších volbách by pohřbili tu slizkou KDU-ČSL. Mimochodem - kolaborantem dne se na FB stal starosta Prahy 7 J. Čižinský (KDU-ČSL) za podpis petice pro přijetí imigrantských kvót.

11 1
možnosti
OK

Myslím, že současné (a přinejmenším i minulé) stanovisko Vatikánu je naštěstí už úplně někde jinde.

1 0
možnosti
DP

Nu, řekla bych, že křesťanskou povinnost, a ta se vztahuje pouze na křesťany.

0 0
možnosti
OK

Pojem křesťan je značně vágní. Muslimové a snad ještě více buddhisté nás považují za křesťany všechny do jednoho (kromě mimokřesťanských) imigrantů a nedá se říci, že by se tak mýlili. Spíše se mýlíme my, pokud automaticky v jakémkoli kontextu pojem křesťan omezujeme pouze na pokřtěné, neřku-li pouze na aktivní návštěvníky nějakých bohoslužeb.

2 0
možnosti
JN

Asi tak, pro naše nemocné děti sbíráme víčka od PET lahví, protože pojišťovny na jejich léčení nemají, a teď najednou máme na to přijímat uprchlíky.

8 1
možnosti
OK

A i kdybychom se usbírali, pořád tu budou nemocné děti.

2 0
možnosti
OK

Otázky "kdo za to může" jsou irelevantní. Mohou za to kolonialisté? Může za to železná opona a podpora teroristů tu Východem, tu Západem? Může za rozvoj terorismu mezi muslimy český výrobce semtexu či socialistické Československo, které svého času specialisty na teror vychovávalo na svém území?

3 0
možnosti
Foto

Tak určitě. Výrobci lana mohou za všechny oběšené, Harvard může za to, že Oppenheimer vynalezl atomovou bombu, výrobci mikrovlnek mohou za to, že v nich někteří upekli svou kočku, kterou chtěli vysušit.... Je to fakt složité ;-)

2 0
možnosti
PT

Máme na to ? Bych řekl že pokud nemáme na to,  abychom se postarali o důstojné žití našich potřebných občanů tak na to rozhodně nemáme.

Můžeme za to ? Tohle je jen obvyklé vyvolávání pocitu viny, za občanské války jako je Afganistán, Irák, Afrika mohou jen a jen ti co tam žijí. Kolik jen vložili USA a ostatní aby odstranili krvavé diktátory a stabilizovali demokracie v Afganistánu a Iráku, neskutečné miliardy, životy svých vojáků, je to jejich vina že si mír a demokracii nejsou schopni udržet.

Imigranty brát jen ty kteří nebudou zátěží pro náš sociální systém a jsou ochotni se integrovat na naše hodnoty.

Jak si vybírají imigranty třeba v Kanadě, na Novém Zélandu atd.  to je obecně známo, jak tady vyčůraně vybírají jen to nejlepší, vzdělání, věk atd., kdo nemá,  nemá šanci.

14 2
možnosti
VP

přesně, Klokánky zavíráme páč nejsou na to peníze, ale živit a starat se o uprchlíky, na to peníze jsou ...

5 1
možnosti
IB

I63v76o 44B45o28u75š66e

28. 5. 2015 15:15

No a nekrestany nahazme zpet do more. Takova krestanska laska, to se hned tak nevidi.

5 3
možnosti
OK

Bližší košile než kabát.

1 0
možnosti
JC

Jenomže nejen EU, ale i naše ústava zakazuje rozlišovat lidi podle konfese.

Takže dokud nezměníme ústavu, nemůže naše vláda prohlásit, že křesťany bere a muslimy nebere.

2 1
možnosti
Foto

K59a72r89e91l 36M70á96d83l82e

28. 5. 2015 15:15

Navíc v rámci alláhova učení o lhaní nevěřícím psům je asi přípustné, aby si radikální muslim v zájmu invaze do Evropy pověsil na krk křížek a demonstrativně sežral plátek šunky.

6 1
možnosti
DB

a jejda mistr Polický je už zase v akci...namísto skutečného studia myšlenek Dennetta, Skinnera, Pinkera, Kanta a dalších, jen přidělává lidem vrásky na čele...skutečně takový přínos české kultuře jistě nechyběl a chybět nebude..jako je pan Polický

1 1
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1599x
Katolík, novinář a komentátor. Vydavatel a šéfredaktor časopisu Duše a hvězdy.