Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

No jo, ale to vypadá, jako kdyby bylo psáno: Miluj jen svého bratra stejné víry, ale nepřítele jiné víry zavrhni. 

Ale nebylo. Co včil?

3 0
možnosti
Foto

K53a51r58e30l 26M42á70d50l43e

28. 5. 2015 15:03

Nějak se to neodeslalo, tak snad to tam nebude dvakrát.

Psal jsem, ať si je ubytujete na svých zrestituovaných majetcích a nepouštíte je ven, dokud (a pokud) je zcela nezdomestikujete.

On v zemích, kde je zvykem spát s kalašnikovem pod polštářem, až takový rozdíl mezi muslimy a křesťany nebude.

Uznávám, že žiji v civilizaci vyrostlé na křesťanských základech, ale sám jsem nevěřící. Nestojím o přistěhovalce ze zemí, kde se náboženství - ať už muslimské nebo křesťanské - bere smrtelně vážně.

7 1
možnosti
Foto

Ignaci, ja takovou povinost nemam. Nevěřim křesťanskym ani jinym bludum. Pokud maš pocit, že takovou povinnost maš, zařiď se podle toho. Ale nepodsouvej mi pocity viny.

15 2
možnosti
OK

Teď ještě najít arbitra, který řekne co jsou a co nejsou bludy.

1 1
možnosti
DB

Hned tedy Váš první předpoklad pane, není zcela správný. No, máme na to, bychom se postarali o pár nešťastníků. Ale nemáme na to, abychom živili několik miliard lidí, kteří by jistě přišli, když by viděli, že vše dostanou zadarmo.

Základní úvahou o ekonomické pomoci je, kolika procenty svého příjmu mohu pomoci. A budete se divit, to procento je velmi nízké. Pokud mi nevěříte, vezměte tak asi 90 procent svého majetku a příjmů a rozdělte tyto hodnoty mezi nepřizpůsobivé. Uvidíte, co se stane.

Tolik tedy k vašemu prvnímu bodu.

A teď k tomu druhému bodu, že máme především přijímat křesťanské uprchlíky. Tím automaticky říkáte, že ti ostatní,, tedy ne-křesťané, jsou lidé druhé kategorie, a rozhodně jim pomáhat nebudeme.

Pane, je třeba si velmi dobře rozmyslet co říkáte. Vaše poznámky ke druhému bodu totiž jasně ukazují na myšlení...MY A TI DRUZÍ, kde pro vás MY --znamená křesťané. 

Já si myslím, že je třeba se na tuto matérii dívat trochu jinak. Ano můžeme pomoci, a ano musíme si vybírat, komu a kolika pomůžeme, a jak a kde jim pomůžeme. Ale rozhodně ne podle kritéria, jestli někdo je či není křesťan. Největší myslitelé současnosti jsou ateisté, tedy dle vás ne-křesťané, a těm byste vy nepomohl, i když jejich kapacity mozkové jsou absolutně nejvyšší na světě. Vy byste nechal zemřít nejinteligentnější lidi a namísto toho vzal, jen věřící. 

Nezlobte se, ale s takovým názorem absolutně nemohu souhlasit a budu ho vždy a kdekoliv kritizovat. Proč? Protože je nedomyšlený, krátkozraký a ve své podstatě nesmyslný.

3 2
možnosti
Foto

Tvrdit, že největší myslitelé jsou ateisté je konina první kategorieRv

6 6
možnosti
Foto

Moje babička říkávala: "Musím? Nic nemusím, jenom umřít."

Měla pravdu.

6 2
možnosti
DB

Babička byla veliká myslitelka....nevěděla, že musí dýchat, jíst a i vyměšovat...veliká moudrost...skutečně...

0 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1599x
Katolík, novinář a komentátor. Vydavatel a šéfredaktor časopisu Duše a hvězdy.