Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

P21e26t25r 20H38a58h98n

25. 7. 2015 5:50

Díval jsem se na ty Duše a hvězdy. Podle mého rádoby katolické, ale snaží se to nějak podchytit tradiční katolíky a mást je. Funguje to zřejmě z ciziny, všechny popisky anglické, a tam bude asi i zdroj příjmu pro pana Pospíšila. Asi proto také vstupuje do blogu iDnes. Diskuze na Duše a hvězdy je určitě naprosto regulována.... :-P

0 0
možnosti
PH

P97e17t75r 79H98a56h63n

23. 7. 2015 7:21

Za kolik lidí se tu pane Pospíšile kryjete? Nesmíte to posílat z jedné IP ;-D

0 1
možnosti
Foto

!!Rv !! Nechápu, čeho touto evidentní lží chcete dosáhnout... 8-o Tím spíše, že nejspíš všichni zde vědí, že stejně jako ostatní k IP adresám nemáte přístup, takže tohle Vaše prohlášení nemůžete o nic opřít... ;-D Každopádně, pokud to někdo potřebuje mít zde napsáno - samozřejmě zde diskutuji jen z tohoto účtu... Představa, že bych měl ještě další, je úsměvná - už i s tím jedním nestíhám reagovat tak často, jak bych chtěl... Hezký den...

0 1
možnosti
PH

P28e60t38r 41H56a91h54n

23. 7. 2015 7:19

Výborně, pan Pospíšil tu totiž používá několik pseudonymů, aby se podpořil, bohužel všechny jsou z jedné IP... ;-D

0 1
možnosti
Foto

Uvědomujete si pane autore, že Sudetští Němci masově volili Hitlera v době, když už byly všeobecně známé jeho represe vůči židům?

Takže ti sudetští Němci nebyli bez viny a odsun v té době byl správný. Zločiny spáchané při tomto odsunu je třeba odsoudit, ale je to jen zlomek toho, co svojí volbou přivolali na náš národ Sudetští Němci.

Takže s potleskem Bělobrádkovi bych byl opatrný, protože pokud se jim budeme omlouvat, tak budou následovat jejich majetkové požadavky.

2 3
možnosti
JC

Nikam jinam ty opakované, věčné omluvy nespějí. Jenom ke zrušení Benešových dekretů a pak nekonečné placení Němcům. Jako kdyby nás už teď řádně ekonomicky neokupovali ...

A přisluhovačů, zrádců národa je i dnes dost ...Rv

2 2
možnosti
PH

P17e63t88r 79H46a77h43n

22. 7. 2015 8:27

Tak se vážený pane utleskejte. Tímhle blekotavým článkem jste se nesmírně shodil. On to není jediný přešlap Bělohrádka. V honbě za postavením nás neustále jen zaprodává Unii, o nějaké blaho národa už dávno nedbá. Stydím se za to, že jsem ho volil!

1 2
možnosti
Foto

Já nejsem žádný ctitel Bělobrádka a dokonce lidovce už dlouho nevolím. Což ale nic nezmění na tom, že v tomto má pravdu.

2 2
možnosti
JM

Co je špatného na odsunu cizích státních příslušníků, kteří se sami vzdali českého občanství?

5 2
možnosti
Foto

Nejspíš sám víte dobře, že takto Sudetské Němce charakterizovat nelze...

2 3
možnosti
JL

Hloupa demagogie pana Marka Snobra: Je lepe odsunout ty kteri souhlasili s ideologii povazujici atd. Chcete rict, ze se nekdo kazdeho Sudetaka ptali zdali souhlasi. Vezte, ze do transportu vyhnancu byl automaticky zarazen kazdy kdo se pri scitani lidu hlasil k narodnosti nemecke. Vyjimky byly povoleny dve, prokazana protinacisticka cinnost, nepostradetelnost pro chod hospodarstvi, tem nebylo povoleno nybrz narizeno zustat. Vyjimecne tez smisena manzelstvi. Dale vezte, ze procento Cechu ci Moravanu kteri mohli protinacistickou cinnost prokazat bylo priblizne stejne. Kdyby se I tech tykalo byla by hustota obyvatelstva CSR podobna Gronsku.

5 0
možnosti
Foto

Hlavně ta protinacistická činnost byla uznána jen těm, u nichž se to hodilo... Stalo se i to, že retribuční soudy poslali na popraviště bývalého státního zástupce německé národnosti, který přišel o svůj post a jen tak tak unikl koncentráku za to, že ztopil některá udání na české odbojáře a jeho manželku (Češku!!) zařadili do odsunu (k moci se totiž v rámci národních výborů a Revolučních gard dostali v tom kraji totiž právě ti agenti gestapa, jejichž udání sabotoval). A agenti gestapa a nacisté klidně zůstávali. A zase třeba mniši vyšebrodského kláštera, kteří lezli nacistům svými protinacistickými vystoupeními tak na nervy, že klášter zrušili a mnichy rozehnali (a některé uvěznili), ti byli po válce odsunuti do jednoho... Včetně opata, který strávil nemalou dobu v koncentráku coby msta za to, že během návštěvy Hitlera ve Vyšším Brodě nedovolil kníratému vůdci vstup do kláštera.

1 2
možnosti
TT

Sakra, to jsem se překlikl. Já jsem myslel jak si počtu, že někdo Herr Weißbartovi natleskal. :-P

2 1
možnosti
PK

P69a67v15e91l 88K76u86r65a51l

21. 7. 2015 23:00

A jak mělo být zajištěno bezkonfliktní existence německého obyvatelstva v téhle zemi?

Za to co provedli je tady kolektivně nenáviděli prakticky všichni bez rozdílu. Existovala mimochodem jedna vyjímka kterou se němec odsunu mohl vyhnout -a to bylo že za celou dobu od roku 38 do roku 45 odmítal říšské občanství. 

Všichni kdo ho dostali a neprotestovali a nebo o něj zažádali byli posláni do háje. 

A k tomu došlo i v Polsku, na Slovensku (maďaři) k přesunům docházel v Pobaltí, Ukrajině, Krymu... (místní to za kolaboraci pěkně slízli) V Číně, v Koreji.

Poválečné přesuny které vytvořili enticky jednolité státy značně uklidnili svět. Odstranili jednu několika set letou příčinnu konfliktů. Osvědčili se víc než cokoliv jinného. 

Stát má být etnicky jednolitá entita bez podstaných menšin. Ty jen plodí konflikty.

6 2
možnosti
Foto

Rv

Z CV autora: Katolík, novinář a komentátor. Vydavatel a šéfredaktor časopisu Duše a hvězdy. ´´

Inu a pak ten závěr článku!,,Nakonec ale musím ještě dodat, že skutečně poctivě budeme moci říci, že jsme se s touto věcí vyrovnali, až v den, kdy parlament zruší ostudný "Lex Beneš". Rv

Nu a jsme doma, že. Pomaloučku, polehoučku. O to jde. Nevím, zda Vás za to ,,kdosi" pochválí, takhle to ,,propíchnout". On Beneš věděl, před čím i před kým varoval!!

6 5
možnosti
Foto

Lex Beneš, vážený pane, nejsou Benešovy dekrety (což mi připadá, že si asi myslíte). Je to zákon, který oficiálně deklaruje celonárodní úctu k Edvardu Benešovi prohlášením, že se Edvard Beneš zasloužil o stát. (Stejné pocty se už dostalo jen T. G. Masarykovi.) Jeho zrušení by mělo jediný následek, že bychom zrušili zákon, který uctíváme zločince a člověka, který naší zemi minimálně rovným dílem uškodil, jak prospěl.

2 5
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1599x
Katolík, novinář a komentátor. Vydavatel a šéfredaktor časopisu Duše a hvězdy.