Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bergoglio (papež František- zneužití jména sv. Františka), synek italských emigrantů v Argentině, dělal barového vyhazovače, když se učil na chemického laboranta. Když viděl bídu a perspektivu, že bude celý život chudý, dal se k Jezuitům... Na kněze byl vysvěcen snad ve svých 36 létech, po téměř půlce života. To svědčí o všem.

Díky Ignáci P. za aspoň část pravdy o příběhu vlka v rouše berančím na přestolu sv. Petra.8-o!!

0 0
možnosti

Teď nevím o čem má svědčit to, že musel část života normálně pracovat a živit se normálně poctivě, i když všelijak. Pokud vím tak nebyl nájemným vrahem, dealerem drog ani pasákem prostitutek, ba ani politikem v ČR - tak o co jde?? To aby byl někdo papežem tak musí vstoupit už v ranném dětství do kláštera a dělat jen kariéru v rámci církve????

Můžete přesněji popsat, proč je nynější papež "vlkem v rouše beránčím"???

1 0
možnosti

Jeden z mála slušných a zřejmě čestných lidí ve vedení obrovské ideologické, politické a hospodářské organizace - římskokatolické církve - začal otevírat docela ošklivé zločiny z nedávné doby a už se to konzervativcům nelíbí. Bodejď by ne - církev tím ztrácí důvěryhodnost a podkopává se její moc dokonce v těch nejkatoličtějších státech, o kterou jde na prvním místě. Přitom je všem jasné, že v dnešní době v existenci Pána Boha a podivnou svatou Trojici nevěří ani on, ani ti konzervativci ba ani ten nejvyšší náš pan Duka, ještě tak nějaké babičky na venkově či malé děti v prvních hodinách náboženství.

Papež František by si měl nyní dávat velký pozor, sice upálen už asi nemůže být, ale ta ta parta co se bojí o moc s ním asi zatočí. Jednou ráno se probudí a sám zjistí, že už nemůže vykonávat úřad, protože nenadále zemřel......

1 2
možnosti

Já nejsem rozhodně stoupencem církví.. ale co je komu do toho, jak se k tomu staví církev?

Církev jistě takové zneužívání odsuzuje ... Katolická církev představuje konzervativní hodnoty.. Tak proč by se měla zmítat v kampaních ala MeeToo atd?

Platí přece světské právo.. a veškeří církevní pohlaváři pod něj spadají .. Kdykoli je může zažalovat a církev jim žádnou imunitu poskytnout nemůže.

Tak o co jde?

1 1
možnosti

J16a19n 52B74u56r17i21a70n

29. 8. 2018 6:38

Ono je to složité - pravděpodobně se stávalo, že když se k biskupovi dostala informace, že se některý kněz chová nevhodně, tak že to řešil pohovorem a následným přeložením toho kněze a ne tím, že by informoval policii.

Jenže dost často to jednání bylo i správné, protože není nic snadnějšího, než někoho z něčeho obvinit - ale kdyby to policie začala šetřit, tak to tomu knězi zničí život. A dost často se prostě jedná jen o klepy a pomluvy.

Jinak je zajímavé, jak ateistům vadí, i když má kněz nějakou aféru s dospělou osobou. Sice ten ateista o sobě prohlašuje, že není homofob, že mu nevadí, že spolu lidé žijí na hromádce, ale když něco takového provede kněz, tak je hned z toho pozdvižení (čímž samozřejmě toto jednání neschvaluji).

Naše společnost je prostě knězofobní!

1 0
možnosti

Pokud to dlouhodobě kryl, měl by vyslyšet doporučení a rezignovat, jinak je to další ztráta důvěry.

1 0
možnosti

M76i69l46a60n 28K54e55s77l

28. 8. 2018 16:43

Myslíte,že ti dva papeži před nim to zvládali?Když papež Pavel II. nastoupil do funkce měl projev,ve kterém všechny nepřístojnosti církve přiznal,omluvil se za ně a slíbil nápravu,ale moc nenapravil.Ten,co přišel po něm nic nesliboval a také ani nic nenapravoval.No a jak je to nyní si můžeme v blogu přečíst.Přiznejme si však,nějaké zlepšení tady je.Již prý mladé kluky nemiškují jak dělali kdysi,jen je jinak zneužívají.

1 0
možnosti

Zdá se, že Vás ze všeho nejvíc štvou "liberální" proudy ve špičkách církve.

5 0
možnosti
Foto

František I. na výkon funkce papeže nemá manažerské kvality. Morální nestačí.

3 2
možnosti

On má nějaké morální kvality?

8 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS