Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J40a36n 38R78ý20z15n22a63r

21. 9. 2013 20:35

Bohu díky za sekulární společnost, která všem církvím a podobným spolkům či společnostem vymezuje hranice.

0 1
možnosti

Pro některé diskutující. Islám není jen náboženství, ale také politický systém. Není zaostalý je takový jako jeho stvořitel, to jest Mohamed. Nemůže reagovat na podněty, protože islám nezná slovo pokrok, ale pouze Korán (imanentní součást Boha, životopis Mohameda a Sunnu (mimo schia)) Jan z Damašku je popisoval jako křesťanskou sektu. Všichni teologové církve islám respektovali, ale úctu k němu neměli. Není možné mít úctu k něčemu co bylo stvořeno antikristem. Křesťané věří, stejně jako źidé v jednoho Boha, židé čekají na Mesiáše, křesťané věří, že přišel, byl ukřižován a vstal z mrtvých. Pokud jsem křesťan, je jedno, zda katolík, evangelík, evangelikán, tak nikdy nemohu vzít islám jako cestu k Bohu, neboť Kristus řekl, "Já jsem ta cesta, pravda a život"

Pro mně jako pro křesťana přes to nejede vlak. To není o fanatismu. 

Svatý Cyril měl několik disputací s islámskými teology. Jeho slova byla. "Islám je jako kaluž, kterou snadno přeskočíš, křesťanství je moře, jehož konce nejde dohlédnout. !

Další. Nebyla to křesťanská civilizace, která zaútočila na civilizaci islámskou. Bylo to přesně na opak a docela všem doporučuji si přečíst spisy Sofronia Jeruzalemského, jak se islámští dobyvatelé chovali. 

Co se týče papeže. Pro mně je pravoplatným papežem Benedict XVI., nikoli František a to z toho důvodu , že B16 odstoupil pod nátlakem.

2 1
možnosti

bohuzel mas pravdu, vypada to - alespon nyni - ze francesco je tragicky omyl theologie osvobozeni.

3 2
možnosti

Pane autore, při tom všem odsuzování podle vás "špatných katolíků" si vzpomeňte třeba na Matouše a jeho "Nesuďte, abyste nebyli souzeni. Neboť jakým soudem soudíte, takovým budete souzeni, a jakou měrou měříte, takovou Bůh naměří Vám." A nebo třeba na Jana a jeho „Řekne-li někdo: já miluji Boha a přitom nenávidí svého bratra, je lhář“. A z vás ta nenávist k těm, kdo mají jen trošku odlišný názor od vašeho, jen kape. No a když už mluvíte o násilnostech v islámských náboženských textech, pak je zvláštní, jak cudně mlčíte o krutostech a potocích krve popsaných v Bibli, najmě ve Starém zákoně.

2 4
možnosti
Foto

Jak může mít katolík úctu k Islámu? A může, když chce a když se zamyslí nad Matoušovým evangeliem:) Já jsem tedy bez vyznánín, tak se omlouvám za nepřesnou citaci, ale je tam cosi jako že - "Amen, amen pravím vám, cokoliv přijmete na zemi bude přijato i v nebi". Čili katolík může mít úctu k Islámu pokud si to přebere tak, že co je přijato na zemi bude potom nějakým vyšším zákonem přijato a zpracováno i v nebi a tudíž on jde svou cestou a muslim zase tou svou, která je stejně hodnotná, ale jen jiná. Samozřejmě srovnávám spíš konkrétní lidi co chtějí skrz nějaké náboženství hledat nějakou cestu, ne skutky jednotlivých církví:)

1 4
možnosti

myslím, že tímto článkem autor pouze dokazuje, že není příliš velký rozdíl mezi křesťanstvím a islámem, co se nenávisti a netolerance týká. Stačí se podívat do křesťanské historie, co byli kněží a papežové schopni dělat jen pro rozšiřování vlivu, moci a získání majetku ... Koneckonců zdejší restituce jsou jasným důkazem o co zdejším křesťanským potentátům jde. Velebení boha je někde až na posledním místě ...

4 6
možnosti

J75a74n 54J37o90š31t

3. 8. 2013 11:28

Pane Pokoro, mám obavu, že jste autora vůbec nepochopil.

P.S. Srovnávání činů katolické církve před 500 lety se stejnými činy muslimů ve 21. století je také hodně přitažené za vlasy ... lidstvo snad udělalo za těch 5 století nějaký pokrok ve vývoji, proč bychom tedy měli muslimům trpět jejich "středověké chování" ?

3 2
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1599x
Katolík, novinář a komentátor. Vydavatel a šéfredaktor časopisu Duše a hvězdy.